sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kielen vääntö

Meillä on tehty viime aikoina kovaa ajatustyötä ja huudeltu tiuhaan "veto", äännettynä vito. Anoppiki tekstas yks viikko useemmin ku viimisten kuuen vuojen aikana yhteensä. Miksi on niin vaikee löytää toiselle pojalle nimeä? Tytölle niitä tuntuu löytyvän jopa 15 eri yhdistelmää.

Ku Tomaatti synty, meillä oli jo nimi valittuna. Viimenen lisäys siihen tehtiin viikko pari pojan syntymän jälkeen saunan lauteilla, mutta mitään ei enää otettu pois. Vaihtoehtoja jäi vielä roimasti kalenteriin, sitä seuraavaa poikaa varten. Miksi ne ei siis nyt enää kelpaakaan?

1.) Muut tutut ja ystävät on onnistunu nappaamaan osan. Lemppari meni just äsken syntyneelle ystävän pojalle. Itse asiassa sinne meni Wilkkaan toinen nimi ja he tietämättään liippas niin läheltä etunimeeki, etten tiiä kehtaanko kahen kirjaimen erolla nimetä lastani samaksi vaikka asutaanki kaukana. Miten voiki olla niin samanlaiset mieltymykset.

2.) On muutettu tänne Espooseen ja vieressä asuu mun serkut, joiden kaa Tomaatti leikkii. Yks vaihtis ois heilläki 4-vuotiaalla käytössä oleva nimi. Jos yhä asuttas Oulussa, nii se ei haittais ku ei koskaa nähtäs, mutku nyt ollaan tekemisissä monta kertaa kuussa.

3.) Nimen tulis olla äännettävissä molempien sukulaisten kesken. Ranskalaisten on vaikee sanoo joitai nimiä oikein, kuten vaikka Olli taipuu äkkiä Oli tai muut vastaavat. Myöski ärrää sisältävät nimet arveluttaa, koska en jaksa korjailla ihmisiä kokoajan.

Myöski suomalaisten on taas mahdoton sanoo joitai ranskalaisia nimiä. Tänään ukko tuumas jopa munki sanovan Tomaatin nimen väärin!! Siis jätkä on viis vee ja mulle ei oo kerrottu aiemmin!! No voi jumpe.. ja ärräpää!

Tällä hetkellä johdossa on kuitenki just noi kohdissa 1 ja 2 kuvaillut nimet koska kolmas vaihtis ei tuu ulos multa ja mieheltä ollenkaa samalla ääntämyksellä vaikka kuinka sanon sen olevan suomalaisesta kalenterista, nii se lausuu sen ranskaks.

Taistelu jatkukoon.

2 kommenttia:

  1. Kuulepas! Saat ihan virallisesti täältä luvan laittaa pojalle sellaisen nimen, mikä miellyttää korvaa, vaikka se oiskin melkein sama mitä meillä. Ja toisia/kolmansia nimiä nyt kukaan ei edes käytä ihan joka päivä puhuteltaessa, että äläs nyt ainakaan sitä jätä meidän takia laittamatta :D!

    Ja onnittelut siis poikalupauksesta :)! Saadaan sitten pojat samalla vuodelle :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos virallisesta luvasta :)

    Tätä tietysti sulatellaan vielä, mutta on hyvä olla vaihtoehtoja. (Nyt siis on es yks :D )Mutta jos se laps ei sitte yhtään näytäkkään kyseisen nimen kantajalta niin täytyy vielä kehitellä muutama vaihtis lisää.

    Just täällä hiplailen noita teiän likalle tarkotettuja kimpsuja ja haaveilen jo reissuun lähöstä, ikävä on, ei kylläkää Oulun itikoita.

    VastaaPoista